KENDİNİZİ TEST EDİN!
 

A2 Deneme Testi - 1 -

1. Akümülatörün görevi asagidakilerden hangisidir?

a)Motor çalismazken, isik ve özel alicilari çalistirmak
b)Motor çalismazken diferansiyeli çalistirmak
c)Motor çalismazken yaglamayi saglamak
d)Motor çalismazken vites kutusunu çalistirmak

2. Motosiklet kullanma kilavuzuna göre, belirli kilometre dolunca asagidaki parçalardan hangisi degistirilir
a)Buji
b)Rot
c)Aks
d)Saft

3. Motosikletin sinyal lambalarindan biri yanmiyorsa sebebi nedir
a)Endüksiyon bobini yanmistir
b)Lamba yanmistir
c)Alternatör yanmistir
d)Konjektör yanmistir

4. Asagidakilerden hangisi aktarma organi elemanidir
a)Motor
b)Kavrama
c)Amortisör
d)Rot

5. Motosiklette vites kutusunun bakimi yapilirken neresine bakilir
a)Suyuna
b)Yagina
c)Asidine
d)Antifrizine

6. Atesleme sisteminde asagidaki ayarlardan hangisi yapilir?
a)Saft
b)Avans
c)Balans
d)Rot

7. Motosiklete hangi yakit kullanilir
a)Motorin
b)Gaz
c)Benzin
d)LPG

8. Buji ile ateslemeli motorlarda asagidaki yakitlardan hangisi kullanilir?
a)Ispirto
b)Motorin
c)Benzin-LPG
d)Gaz yagi

9. Motosikletin sinyal lambalari çalismiyorsa ariza asagidakilerden hangisindedir
a)Konjektörde
b)Alternatörde
c)Bujilerde
d)Flâsörde

10. Motosiklette viteslere geçis zor oluyorsa sebebi nedir
a)Fren pedalina tam basilmamistir
b)Gaz tam verilmemistir
c)Debriyaj tam ayirmiyordur
d)Jikle çekiktir

11. Asagidakilerden hangisi motorun parçalarindan biridir?
a)Buji
b)Rotil
c)Diferansiyel
d)Rot basi

12. Motorlar yakit çesitlerine göre nasil siniflandirilir?
a)Benzin, Dizel ve LPG Li
b)Mazot ve fuel oil
c)Dizel ve fuel oil
d)Gaz yagi ve mazot

13. Akümülatörün bakiminda neye bakilir?
a)Elaman kapak deliklerinin açik olup olmadigina
b)Elamanlar içersindeki ispirto seviyesine
c)Elamanlar içersinde antifriz seviyesine
d)Plakalarin temiz olup olmadigina

14. Motosikletin fari yanmiyorsa hangisine bakilir
a)Konjektöre
b)Far anahtarina
c)Endüksiyon bobinine
d)Bujiye

15. Hava filitresi tikali bir motor nasil bir karisimla çalisir
a)Normal karisim
b)Zengin karisim
c)Fakir karisim
d)Az karisim

16. Motorsikletin kampanasi el ile kintrol edildiginde asiri isinmissa ariza ne olabilir
a)Defransiyel ayari bozulmustur
b)Vites kutusu ayari bozulmustur
c)Fren ayari bozulmustur
d)Rölanti ayari bozulmustur

17. Motosikletin fren lambasi yanmiyorsa ariza nedir
a)Fren hidroligi fazladir
b)Fren müsürü arizalidir
c)Fren pedali arizalidir
d)Fren sisteminde hava vardir

18. Motorlar çalisma zamanlarina göre nasil siniflandirilir?
a)Bir ve üç zamanli
b)Iki ve bes zamanli
c)Iki ve dört zamanli
d)Bir ve dört zamanli

19. Asagidakilerden hangisi motorun parçalarindan biridir?
a)Saft
b)Piston
c)Istavroz dislisi
d)Aks

20. Motora gerekli olan benzin hava karisimini ayarlayan asagidakilerden hangisidir?
a)Distribütör
b)Egzoz manifoltu
c)Karbüratör
d)Benzin otomatigi


21. Motosikletin egzoz dumani siyah çikarsa muhtemel ariza neresindedir
a)Motor isisi artmistir
b)Motor yagi kirlenmistir
c)Karisim orani bozulmustur
d)Motor yagi kalinlasmistir

22. Asagidakilerden hangisi motorun parçalarindan biridir?
a)Ayna dislisi
b)Karbüratör
c)Kavrama(Debriyaj
d)Istavroz dislisi

23. Motorun devri arttikça, dinamodan çikan fazla akimi ve voltaji ayarlayip devreye ve aküye gönderen parça hangisidir?
a)Distribütör
b)Konjektör(Regülâtör)
c)Kondansatör(Meksefe)
d)Endüksiyon bobini

24. Motor çalismazken, kontak anahtari atesleme durumunda açik unutulursa, atesleme sisteminde görülebilecek arizalardan biri hangisidir?
a)Bujilerin yanmasi
b)Endüksiyon bobininin yanmasi
c)Konjektörün yanmasi
d)Flâsörün yanmasi

25. motosiklet tesisatini kisa devreden koruyan parça nedir
a)Konjektör
b)Sigorta
c)Meksefe
d)Alternatör

26. Motor çalisirken yag göstergesinde herhangi bir anormallik görüldügünde ne yapilir?
a)Motor devri yükseltilir
b)Motor devri düsürülür
c)Motor rölantide çalistirilir
d)Motor hemen durdurulur

27. Motor, yaglama yagi seviyesi normalin çok altinda iken çalistirilacak olursa ne olur?
a)Motor çok sogur
b)Motor suyuna yag karisir
c)Motor isinir, yanar
d)Yakita yag karisir

28. Atesleme sisteminde asagidaki ayarlardan hangisi yapilir?
a)Eksantrik
b)Krank mili
c)Piston
d)Buji

29. Akümülatörün bakimindan asagidakilerden hangisi yapilir?
a)Suyu bosaltilip yaglanir.
b)Suyu bosaltilip içi temizlenir.
c)Plakalari temizlenir.
d)Kutup baslarinin oksitleri temizlenir.

30. Akümülatörün bakiminda hangisi yapilir?
a)Akümülatörün tamami saf su ile doldurulur.
b)Plakalarin 1 cm üzerine kadar saf su doldurulur
c)Plakalarin 1 cm altina kadar saf su doldurulur.
d)Plakalarin ortasina kadar saf su konulur.

31. Motosiklet kullanma kilavuzuna göre, belirli kilometre boyunca asagidaki parçalardan hangisi degistirilir?
a)Aks
b)Istavroz
c)Platin
d)Mavsal

32. Motor çalismazken, kontak anahtari atesleme durumunda açik unutulursa,atesleme sisteminde görülebilecek arizalardan biri hangisidir?
a)Regülâtörün yanmasi
b)Bujilerin yanmasi
c)Platinin yanmasi
d)Flâsörün yanmasi

33. Hava sogutmali motoru su sogutmali motordan ayiran özellik nedir?
a)Bujilerin olmamasi
b)Silindir kapaginin olmamasi
c)Radyatörün olmamasi
d)Akümülatörün olmamasi

34. Yakit sisteminde yapilan ayarlar asagidakilerden hangisidir
a)Debriyaj
b)Buji
c)Rölanti
d)Platin

35. Akümülatörün elektrolit seviyesi azalmis ise ne ilave edilir?
a)Asit
b)Ispirto
c)Saf su
d)Antifriz

36. Buji ayarlari yanlis yapilmis bir motorun egzoz dumani ne renk çikar
a)Mavi
b)Sari
c)Siyah
d)Kirmizi

37. Motosiklet kullanma kilavuzuna göre, belli kilometre dolunca asagidakilerden hangisi degistirilir?
a)Fren hidroligi
b)Sogutma Suyu
c)Sogutma antifrizi
d)Motor yagi

38. Motorlar, sogutma sistemlerine göre nasil siniflandirilir?
a)Su ve yag sogutmali
b)Su ve hava sogutmali
c)Su ve benzin sogutmali
d)Su ve motorin sogutmali

39. Benzinli bir motor için asagidakilerden hangisi dogrudur?
a)Sikistirilmis olan benzin ile hava, enjektör ile ateslenir.
b)Sikistirilmis olan benzin, buji ile ateslenir.
c)Sikistirilmis olan benzin hava- karisimi, buji ile ateslenir.
d)Sikistirilmis olan hava, buji ile ateslenir.

40. Motor ayarlari bozulmus bir motosiklette fazla yakit sarfiyati nasil anlasilir
a)Mavi egzoz dumanindan
b)Sari egzoz dumanindan
c)Siyah egzoz dumanindan
d)Beyaz egzoz dumanindan

41. Atesleme sisteminde asagidaki ayarlardan hangisi yapilir?
a)Eksantrik
b)Platin
c)Saft
d)Rot

42. Motosiklet neden hararet yapar
a)Radyatör açik oldugu için
b)Sogutma suyu çogaldigi için
c)Uygun devirde ve viteste kullanilmadigi için
d)Termostat olmadigi için

43. Bir motosikletin egzoz dumani siyah çikiyorsa asagidakilerden hangisine bakilir
a)Yag seviyesine
b)Sogutma suyuna
c)Vantilatöre
d)Hava filtresine

44. Motor yaginin kontrolü yapilirken yag, yag çubugunun neresinde olmalidir?
a)Yag çubugunun alt çizgisinde
b)Yag çubugunun iki çizgisi arasinda
c)Yag çubugunda hiç görülmemeli
d)Yag çubugunun üst çizgisinde

45. Karbüratöre giren havayi temizleyen parça asagidakilerden hangisidir?
a)Benzin filtresi
b)Su filtresi
c)Yag filtresi
d)Hava filtresi

46. Motosiklet kullanirken yakittan tasarruf etmek için ne yapilir
a)Hava filtresi temizlenir
b)Mazot filtresi temizlenir
c)Yag filtresi temizlenir
d)Benzin filtresi temizlenir

47. Motor çalistigi sürece, yaglamanin olup olmadigi asagidaki parçalarin hangisinden anlasilir?
a)Yag çubugundan
b)Yag karterinden
c)Yag göstergesinden
d)Yag filtresinden


48. Motosiklet farlarinin yanmamasinin sebebi asagidakilerden hangisidir
a)Ampermetre arizali olabilir
b)Sigorta atmis olabilir
c)Yakit göstergesi arizali olabilir
d)Voltmetre arizali olabilir

49. Motosiklet de motorun görevi asagidakilerden hangisidir?
a)Akümülatörden aldigi enerjiyi durgun enerjiye çevirmek.
b)Akümülatörden aldigi enerjiyi isi enerjisine çevirmek.
c)Yakittan elde ettigi isi enerjisini mekanik enerjiye çevirmek.
d)Yakittan elde ettigi mekanik enerjiyi isi enerjisine çevirmek.

50. Sigorta yanmis ise ne yapilir
a)Bakir tel sarilir
b)Çelik tel sarilir
c)Yenisi takilir
d)Sigara kagidi sarilir

Cevap Anahtarý

1- A 24-B 47-C
2- A 25-B 48-B
3- B 26-D 49-C
4- B 27-C 50-C
5 -B 28-D
6- B 29-D
7- C 30-B
8- C 31-C
9- D 32-C
10-C 33-C
11-A 34-C
12-A 35-C
13-A 36-C
14-B 37-D
15-B 38-B
16-C 39-C
17-B 40-C
18-C 41-B
19-B 42-C
20-C 43-D
21-C 44-B
22-B 45-D
23-B 46-A




Soruları Word Formatında kaydetmek için Tıklayın

A2 Deneme Testi - 2 -

1. Araçta kontak anahtarini açip marsa basma süresi ne kadar olmalidir?
a)0-15 sn
b)20-60sn
c)60-80sn
d)15-20sn

2. Motosikletin sehir disi hizi kaç km dir ?
a)50
b)80
c)70
d)90

3.Motosikletin sehir içi hizi kaç km dir
a)70
b)50
c)80
d)100

4. Motorlu bisikletlerin sehir içi ve disi hizi kaç km dir ?
a)30-45km
b)50-70km
c)80-100km
d)40-60km

5. Motosiklet hangi sinif sürücü belgesi ile sürülebilir?
a)A1 sinifi
b)B sinifi
c)A2 sinifi
d)Belgeye gerek yoktur

6. Fren yapildigi halde motosikletin hizi azalmiyorsa, sebebi asagidakilerden hangisidir ?
a)Diferansiyel arizalidir
b)Kavrama ayari bozulmustur
c)Aks arizalidir
d)Fren ayari bozulmustur

7. Motosikletin sinyal lambalarindan biri yanmiyorsa sebebi asagidakilerden hangisidir ?
a)Endüksiyon bobini yanmistir
b)Lamba yanmistir
c)Alternatör yanmistir
d)Konjektör yanmistir

8. Asagidakilerden hangisi yakit sarfiyatini arttiran nedenlerden birisi degildir?
a)Fren ayarlarinin bozuk olmasi
b)Debriyaj kaçirmasi
c)Ani durus kalkis
d)Uygun vites ve devirde kullanma

9. Diskli fren sistemi neden daha avantajlidir ?
a)Sistemde daha az hidrolik kullanilmaktadir
b)Balatalarin ve disk yüzeylerinin daha çabuk sogumasidir
c)Asinma daha az olmaktadir
d)El freni daha güçlüdür

10. Lastik havalari ne zaman kontrol edilmelidir?
a)Günlük
b)Haftalik
c)Aylik
d)Araca binilecegi zaman

11. Kuru hava filtresinin bakimi ne ile yapilir?
a)Basinçli hava ile
b)Gaz yagi ile
c)Benzin ile
d)Basinçli su ile

12. Motosiklet kullanma kilavuzuna göre belirli km dolunca asagidaki parçalardan hangisi degistirilir?
a)Aks
b)Mafsal
c)Buji
d)Rot

13. Motosikletin fari yanmiyorsa asagidakilerden hangisi arizalidir?
a)Konjektör
b)Far anahtari
c)Buji
d)Endüksiyon bobini

14. Motorlubisiklet kullanabilmek için hangi sinif sürücü belgesi yeterlidir?
a)A
b)A1
c)C
d)B

15. Yakit sisteminde asagidaki ayarlardan hangisi yapilir ?
a)Buji
b)Platin
c)Debriyaj
d)Rölanti

16. Lastik havalarinin normal degerden az olmasi neye sebep olmaz?
a)Yakit sarfiyatini arttirir
b)Lastiklerde asinma fazla olur
c)Direksiyon hidroligi azalir
d)Direksiyon manevrasi zorlasir

17. Basinçli olarak çikan yanmis gazlarin sesini azaltan asagidakilerden hangisidir ?
a)Emme manifoldu
b)Emme susturucusu
c)Egzost subabi
d)Egzost susturucusu

18. Motosikletin el freni teli kopmus ise asagidakilerden hangisi olur?
a)Araç hizli gider
b)El freni az tutar
c)El freni tutmaz
d)Araç yavas gider

19. Hangisi araç çalisirken yag lambasinin yanmasinin muhtemel sebebi degildir?
a)Yag filtresi tikanmistir
b)Karter contasi yirtilmistir
c)Fan müsürü arizalidir
d)Karterde yag kalmamistir

20. Motorun hararet yapmasinin nedenlerinden biri asagidakilerden hangisi degildir?
a)Vantilatör kayisi gevsektir
b)Fan motoru elektrik baglantisi çikmistir
c)Fan otomatigi arizalidir
d)Manifold arizalidir

21. Motosikletin kampanasi kontrol edildiginde asiri isinmissa sebebi asagidakilerden hangisidir?
a)Vites kutusu ayari bozuktur
b)Motor ayari bozuktur
c)Fren ayari bozuktur
d)Diferansiyel arizalidir

22. Fren hidroligi hangi siklikla kontrol edilmelidir?
a)Haftalik
b)Yillik
c)Günlük
d)Aylik

23. Motosiklette egzosttan mavi duman çikiyorsa ariza nerededir?
a)Fazla yag yakiyordur
b)Fazla yakit yakiyordur
c)Hava filtresi tikalidir
d)Motor yüksek devirde çalisiyordur

24. Fren yagi azalmis ise ne ile tamamlanir?
a)Motor yagi
b)Disli yagi
c)Hidrolik yagi
d)Herhangi bir yag ile

25. Asagidakilerden hangisi fren sisteminin elemanlarindan degildir
a)Fren pedali
b)Yag filtresi
c)Kampanalar
d)Balatalar

26. Yag lambasi araç çalisirken yaniyorsa sebebi asagidakilerden hangisidir?
a)Yag müsürü kablosunda kisa devre olmustur
b)Karterde yaglama yagi fazladir
c)Karbürötörde yaglama yagi fazladir
d)Karbüratörde yaglama yagi azdir

27. Asagidaki parçalardan hangisi fren sisteminin bir parçasidir
a)Kampana
b)Volan
c)Kavrama
d)Aks

28. Motosiklette viteslere geçiste zorluk çekiliyorsa sebebi asagidakilerden hangisidir?
a)Emme subabi arizalidir
b)Egzoz subabi arizalidir
c)Kavrama(debriyaj) ayirmiyordur
d)Emme manifoldu hava almistir

29. Motosiklet sürücüleri ne tür koruyucu tertibat kullanmak zorundadir?
a)Koruma basligi-dizlik
b)Koruma basligi ve koruma gözlügü
c)Koruma gözlügü
d)Dizlik ve eldiven

30. Motosiklet yolculari ne tür tertibat kullanmak zorundadir
a)Koruma basligi ve gözlügü
b)Koruma basligi
c)Koruma gözlügü
d)Dizlik ve eldiven

31. Fren yapinca aracin hizi azalmiyorsa muhtemel ariza nedir ?
a)Direksiyon hidrolik yagi kalmamistir
b)Hidrolik kalmamistir
c)Lastik havalari azalmistir
d)Lastikler asinmistir

32. Araçta lastik havalari normalden fazla ise hangi duruma sebep olmaz?
a)Direksiyonda titremeler olur
b)Lastikler ortadan asinir
c)Lastikler kenardan asinir
d)Lastiklerin kullanim süresi azalir

33. Motor çalisirken yag göstergesinde herhangi bir anormallik görüldügünde ne yapilir
a)Motor hemen durdurulur
b)Motor devir yükseltilir
c)Motor devir düsürülür
d)Motor rölantide çalistirilir

34. Rölanti ayari düsük ayarlanirsa neye sebep olur
a)Zengin karisim olur
b)Yakit sarfiyati artar
c)Motor düzensiz çalisir veya stop eder
d)Motor yüksek devirde çalisir

35. Motosiklette egzostan fazla ses çikiyorsa sebebi asagidakilerden hangisidir?
a)Egzost susturucusu deliktir
b)Hava filtresi deliktir
c)Motor hararet yapmistir
d)Motor yagi fazladir

36. Motor çalistigi sürece yaglamanin olup olmadigini asagidaki parçalarin hangisinden anlasilir?
a)Motor yag göstergesinden
b)Motor yag kapagindan
c)Motor yag çubugundan
d)Motor yag müsüründen

37. A2 sinifi sürücü belgesine sahip sürücüler kendi sinifi disinda hangisini kullanabilirler?
a)Kamyon
b)Otobüs
c)Motorlubisiklet
d)Otomobil

38. Debriyaj teli kopmus ise ne olur?
a)Motosikletin hizi artar

b)Motosikletin freni tutmaz
c)Motosikletin gücü artar
d)Motosiklet vitese geçmez

39. Marsa basilip motor çalistiginda asagidakilerden hangisinin sönmesi beklenir
a)El fren lambasi
b)Sinyal lambasinin
c)Park lambasinin
d)Yag lambasinin

40. Motosiklette fazla ses çikiyorsa muhtemel ariza nedir?
a)Buji kablosu çikmistir
b)Egzos susturucusu deliktir
c)Platin arizalidir
d)Hava filtresi tikalidir

41. Aracin direksiyonunda fazla bosluk varsa muhtemel sebebi hangisi degildir?
a)Direksiyon kutusu arizalidir
b)Direksiyon kutusu ayari bozuktur
c)Rot baslari asinmistir
d)Lastik havalari ayarsizdir

42. Motosiklet kullanma kilavuzuna göre belirli km dolunca asagidakilerden hangisi degistirilir?

a)Fren hidroligi
b)Motor yagi
c)Sogutma suyu
d)Antifiriz

43. Kisin akümülatörün donmamasi için ne yapilir?

a)Antifiriz konur
b)Kutup baslari çikartilir
c)Tam sarj ettirilir
d)Yakit deposu bosaltilir

44. Motosiklet hareket halindeyken kilometre saati hiçbir deger göstermiyorsa sebebi nedir
a)Kilometre teli kopmustur
b)Fan teli kopmustur
c)Termostat arizalanmistir
d)Debriyaj teli kopmustur

45. Motora ilk hareketi asagidaki parçalardan hangisi vermektedir
a)Konjektör
b)Mars motoru
c)Sarj dinamosu
d)Alternatör

46. Marsa basilip motor çalistiginda asagidakilerden hangisinin
sönmesi beklenir

a)Sinyal lambasinin
b)Park lambasinin
c)Sarj lambasinin
d)El fren lambasi

47. Asagidakilerden hangisi yakit sisteminin bir parçasidir?

a)Buji
b)Platin
c)Yag filtresi
d)Yakit pompasi

48. Debriyaj balatasinin siyrilarak asinmasinin sebebi asagidakilerden hangisidir?
a)Araci hizli kullanmak
b)Araci yavas kullanmak
c)Yag seviyesini kontrol etmemek
d)Ani ve sert kalkis yapmak

49. Motordaki asinmayi hangi sistem önler?
a)Sogutma sistemi
b)Mars sistemi
c)Yaglama sistemi
d)Sarj sistemi

50. 2 zamanli bir motorda atesleme kaç devirde bir yapilir?

a)Dört devirde
b)Üç devirde
c)Iki devirde
d)Her devirde

Cevap Anahtarý
1- A 28-C
2- C 29-B
3 - B 30-B
4- A 31-B
5- C 32-C
6- D 33-A
7- B 34-C
8- D 35-A
9- B 36-A
10-D 37-C
11-A 38-D
12-C 39-D
13-B 40-B
14-B 41-D
15-D 42-B
16-C 43-C
17-D 44-A
18-C 45-B
19-C 46-C
20-D 47-D
21-C 48-D
22-C 49-C
23-A 50-D
24-C
25-B
26-A
27-A



Soruları Word Formatında kaydetmek için Tıklayın
 
 
 
Ehliyet Sürücü Kursu